5 syytä miksi kaikkien pitäisi ottaa käyttöön droneilla tehtävät tarkastukset

Manuaaliset tarkastukset ovat yleensä erittäin aikaa vieviä, työvoimaa vaativia sekä usein myös vaarallisia. Usein manuaaliset tarkastukset vaativat suuren määrän telineitä, kalliita henkilönostimia tai muita erikoisvälineitä.

Droneilla tehtävät tarkastukset ovat erittäin kustannustehokas ja turvallinen vaihtoehto visualisiin tarkastuksiin, lämpökuvauksiin sekä paksuusmittauksiin. Droneilla päästään tarkastamaan teollisuuden kohteet, jotka ovat ahtaita, korkealla tai muuten hankalasti saavutettavissa. Drone-tarkastuksia voidaan hyödyntää mm. voimalaitoksissa, öljynjalostamoissa, kemianteollisuudessa, tuulivoimaloissa sekä muissa rakennetarkastuksissa, kuten siltojen ja vesitornien tarkastuksissa.

Alla on listattu 5 erinomaista syytä miksi kaikkien pitäisi ottaa käyttöön droneilla tehtävät tarkastukset.

1. Dronet minimoivat vaarat ja muut turvallisuusriskit

Droneilla tehtävät tarkastukset vähentävät korkealla sekä ahtaissa ja suljetuissa paikoissa työskentelyä. Erityisesti voimalaitoksissa, tehtaissa ja öljynjalostamoissa tehtävissä laitteisto ja putkistotarkastuksissa droneista on suuri hyöty. Ammattilaisten toimesta dronet voivat helposti lähettää hankaliinkin paikkoihin, jotta ihmisten ei sinne tarvitse mennä tarkastuksia tekemään.

2. Nopea ottaa käyttöön

Dronet ovat tarvittaessa erittäin nopea ottaa käyttöön ja ammattilaisen toimesta se saavuttaa haluamansa määränpään todella nopeasti. Tästä syystä dronet soveltuvat erittäin hyvin normaalien tarkastuksien lisäksi myös ns. häiriötilanteissa vikojen paikantamiseen. Tarkastustulokset saadaan tarvittaessa selville alle tunnissa.

3. Perusteellinen tietojen keruu sekä helposti jaettava data

Droneilla pystytään lentämään jopa tarkastettavaan rakenteeseen kiinni. Tämä mahdollistaa korkealaatuisen kuvan tai videon ottamista, josta havaitaan jopa pienimmät säröt ja muut virheet/poikkeamat. Datan jakaminen käy erittäin helposti, ja kuvat/videot sekä tarkastusraportit saadaan avattua ja katsottua Windowsin omilla ohjelmilla.

4. Erittäin lyhyet häiriöajat

Manuaaliset tarkastukset vaativat laitteiden sulkemista ja erottamista prosessista. Droneilla tehtävät tarkastukset eivät tätä aina kuitenkaan vaadi. Usein myös telineitä tai muita erikoisvälineitä vaaditaan tarkastuksien tekemiseen, joka pidentää häiriöaikaa useilla päivillä.

5. Säästää aikaa ja rahaa

Dronet vähentävät kalliita ja aikaa vieviä telinetarpeita tai muita nostolaitteita. Ja koska tarkastuksiin käytetty aika vähenee se tarkoittaa, että tarkastuksia voidaan tehdä enemmän saman päivän aikana.

KotiDrone-tarkastuksetAsiantuntijapalvelutKone- ja laiteasennuksetAsiakkaammeAjankohtaistaOta yhteyttäTöihin meille